Hallwyl Museum: The Serving Room

Tim
7 days ago, 32 views
Located in Stockholm Sweden and once the home of Walther and Wilhelmina von Hallwyl. In The Serving Room the footmen polished silver and put the last touches to the dishes before they were served. The Serving Room is connected to the basement floor kitchen via the back stairs, a lift and a dumbwaiter. There were separate stairs and passages for the servants so that the work could run smoothly and at the same time not be visible in the grand rooms. The threshold between this room and the dining room marked an invisible border between the family’s domain and the servants’ areas; a border that should not be crossed casually. The servants’ work spaces should be respected. This also applied to the owner of the house. The images for this project were captured using an array of four Panasonic Lumix GX8 cameras.

Comments

No comments found.

SPONSORS